Jalkapalloilijan taito jaetaan useaan eri osaan. Potkutekniikka on taidoista yksi tärkeimmistä, ehkäpä se kaikkein tärkein, mutta vain kun kokonaisuus toimii.

Potkutekniikka voidaan jakaa pienempiin osiin. Pelaajan oma tavoite on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa omin keinoin joukkuettaan parhaaseen mahdolliseen esitykseen. Peli koostuu erilaisista suorituksista, potkuistakin.

Potkut ja erilaiset potkutekniikat, niiden osaaminen ja tunnistaminen ovat tärkeitä tekijöitä. Oikea valinta, oikea, onnistunut ja hallittu suoritus vie peliä oikeaan suuntaa mennäänpä syöttäen lähelle tai kauas. Potkutekniset taidot voidaan jakaa karkeasti syöttöön maassa, ilmassa, liikkuvasta pallosta, paikallaan olevasta erikoistilanteesta kuten kulmapotku, maalipotku, maalivahdin avaukset käsistä ja maasta, laukaus, volley, vapaapotku, kaaripallo ja kaikki eri variaatioin.

Joukkuettaan auttava pelaaja hallitsee pallon ja määrää sille annettavan liikeradan monen tekijän summana, mutta pääsääntöisesti jaloillaan sekä vartalon liikkeillään.

Potkutekniikan perusteet ja harjoittelu sopivat jokaiselle pelaajalle sukupuolesta ja iästä riippumatta. Potkutekniikkavalmennus, erityistaidon opettelu ja huolellinen oppiminen potkutekniikkavalmentajan johdolla antavat erinomaisen pohjan omaan kehittymiseen ja oman joukkueen auttamiseen.

”Eeva-Maria’s coaching gives our players a great chance to develop their kick technique in various ways on different aspects on the field.
We can for example use technical coaching to support our set pieces in the games. Warmly recommend!”

-Mika Lehkosuo-
HJK Helsinki / Veikkausliiga Head coach

Mostagh Yaghoubi SJK, Seinäjoki / Finland National Team

 

”Long passes and shooting have been always hard for me to learn and develop these skills. OrsaSport’s coaching has given me tools to add distance, accuracy and security in long passes, and I can from my behalf recommend Eeva-Maria’s coaching also to all defense positioned players.”

-Sauli Väisänen-
AC Chievo Verona Serie A Italy / Finland National team

 

 

”Treeneissä on aina hyvä tempo. Eeva-Maria näkee kaikkien pelaajien vahvuudet ja kehittämiskohteet. Jokainen harjoitus tähtää aina monipuolisempaan, parempaan potkutekniikkaan ja vie kohti ammattilaisuraa.”

-Eemeli Puolitaival-
KäPa 05 United / Käpylän Pallo